microsoft geregistreerde partner
Linksys WBS scherm
snelheid netwerkkaartendraadloze instellingen router
Technews

Antivirus en Spyware

Wireless Network Name (SSID)
Welkom
Computer Problemen
Computerhulp
Beveiliging
Contact
Diagnose en reparatie
Optimaliseren en onderhoud
Hulp bij aanschaf
Remote Support
Tarief
Algemene voorwaarden
Gratis Software
Links
Windows niet legitiem?

Aanbieding

De draadloze instellingen van onze router. Daar zijn we nu. Tenminste als je op het tabblad "Basic Wireless Settings" klikt. De eerste optie die je daar ziet is de Wireless Network Mode. Welke mode je gaat toepassen is afhankelijk van wat voor een Netwerkkaart je in je gebruikt. Er zijn verschillende netwerkkaarten in omloop met verschillende snelheden. Die snelheden worden uitgedrukt in bepaalde standaarden. Wij zetten de wireless network mode op G-only, omdat wij gebruik maken van de 802.11g standaard. Onze hardware (router en netwerkkaart is van de 802.11g standaard) Als je zowel 802.11g en 208.11g (langzamere snelheid) hardware gebruikt, dan loopt de snelheid van de 802.11g hardware terug. Je krijgt de snelheid van de zwakste schakel in de keten. In dit geval de lagere doorvoersnelheid van de 208.11g.

Wireless Network Name (SSID)

De SSID is de naam van het draadloze netwerk wat je aan het opzetten bent. In ons geval heb ik het de naam gegeven van mijn domein. Het is aan jou hoe je netwerk gaat heten. Onthoudt de netwerknaam wel want je hebt hem later weer nodig.

Wireless Channel

Het kanaal staat standaard op 11 en het is aan te raden die als eerste te proberen. De andere kanalen die geprobeerd kunnen worden, mocht je problemen ondervinden, zijn 1 en 6. Dit zijn kanalen waarvan de frequentiebreedtes elkaar niet overschrijden.

SSID broadcast

Als SSID broadcast aan staat, dan zendt de router om de paar seconden het SSID (netwerknaam) uit, zodat computers in de buurt van onze router op de hoogte worden gebracht van de aanwezigheid van het draadloze netwerk. Op SSID Broadcast kom ik nog uitgebreid terug in een volgend artikel als we ons draadloze netwerk gaan beveiligen.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Wireless Channel
SSID broadcast

Linksys WRT54GS Wireless Network Mode

Draadloze instellingen router