security_essentials gratis anti virus
computer beveiliging
Technews
Aanbieding
Antivirus en Spyware
Contact
beveiliging van je PC
Gratis software
Computertermen

Hoe is het met uw computer beveiliging? Bent u voldoende beschermd tegen aanvallen? Schrik niet. U heeft 35% kans van niet! "Maar liefst een kwart van alle PC's met een Internetaansluiting maakt onderdeel uit van een zogenaamd botnet of zombienetwerk." Een botnet alias zombienetwerk is een netwerk van computers welke op afstand bestuurd worden door cybercriminelen. De computers versturen spam zonder dat de eigenaren het weten of worden gebruikt om andere computers aan te vallen. Zoals in september van 2007 werd gedaan door een botnet welke Ebay aanviel om zo aan de accoutgegevens van klanten te komen. Tevens wordt er in uw kostbare en private gegevens rond gekeken. Stelt u zich dat eens voor... In deze link aangaande een zombienetwerk is duidelijk beschreven hoe dit in zijn werk gaat.

 

 

Het aantal pc's dat deel uitmaakt van een botnetwerk waarop kwaadaardige software is geïnstalleerd, is in het eerste halfjaar van 2007 enorm gestegen.

In Nederland groeit het aantal besmette computers meer dan het Europees gemiddelde. Dat zegt de senior antivirus researcher bij Trend Micro, David Sancho.

Volgens de gescande data van Nederlanders die op de site van Trend Micro een virusscan op hun pc hebben uitgevoerd, is het aantal bot-infecties in het eerste halfjaar van 2007 maar liefst met 225 procent gestegen ten opzichte van de eerste zes maanden van 2006. Het aantal Nederlandse pc's dat met een botnet contact heeft en gebruikt word om in te breken om informatie te achterhalen is, is in 2007 verdubbeld tegenover 2006.

Volgens de Trend Micro expert kunnen virussen en malware tegenwoordig worden ingedeeld in twee categorieën: bots en crimeware. Onder crimeware wordt verstaan software waarmee criminelen wachtwoorden en gebruikersnamen achterhalen. En op deze manier uw bank en prive gegevens bemachtigen.

Naast aanvallen van computer virussen, die steeds vaker gericht zijn op inwoners uit een bepaald land, stoppen criminelen tegenwoordig vaker kwaadaardige codes in websites. Het alleen bezoeken van zo een site met een ongepatchte dus onbeveiligde browser, is meer dan genoeg om geïnfecteerd te raken. Via de volgende link kunt u zichzelf gratis beschermen tegen een gekaapte browser. Browser guard downloaden

Een voorbeeld hiervan is de website van de Bank of India, die in augustus 2007 het slachtoffer werd van criminelen die de eerder genoemde code in een pagina hadden verstopt en zo gevoelige informatie van klanten achterhaalden.

Deze code maakt dat Internetters met een ongepatchte browser ongemerkt kwaadaardige software downloaden. En zo zonder het te weten besmet raken. Aan uw computer merkt u dan niks als hij besmet is. Hij word hooguit wat langzamer. Eerder in 2007 werd ook een kwaadaardige code in de website van de Amerikaanse Super Bowl verstopt. Een gerenomeerde site die druk bezocht wordt door mensen van over de hele wereld.

Mocht u het idee hebben dat u besmet bent, neemt u dan vrijblijvend contact op, zodat wij u van advies kunnen dienen.

De opkomst van botnets wordt door Vint Cerf vergeleken met een pandemie. De tcp/ip-pionier, tegenwoordig werkzaam als 'Chief Internet Evangelist' bij Google, wijst ondanks zijn waarschuwende woorden op de taaiheid van het Internet. 'Ondanks al die miljoenen besmettingen werkt het Internet nog, wat eigenlijk hoogst verbazingwekkend is', aldus Cerf. In bijna alle gevallen hebben gebruikers geen flauw benul wat hun pc allemaal uitvreet, wat uiteen kan lopen van het deelnemen aan ddos -aanvallen op websites tot online fraude en het versturen van spam. Wat dat laatste betreft zijn de activiteiten van botnets niet altijd voor de hand liggend. Zo verstookte een botnet op een gegeven moment vijftien procent van Yahoo's zoekcapaciteit om willekeurige stukjes tekst van het web te plukken - die moesten dienen om spamberichten te camoufleren zodat ze voorbij de filters konden.

 

'Hoe herken je of je PC in een botnet zit en wat kun je ertegen doen?!'

Wij als gebruikers kunnen ons steentje bijdragen aangaande onze computer beveiliging door maatregelen te nemen tegen misbruik. En ons goed te beveiligen tegen virussen en spyware. Het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken heeft een filmpje laten ontwikkelen waarin op een eenvoudige manier wordt uitgelegd wat de belangrijkste bedreigingen zijn en wat je ertegen kunt doen. Het filmpje vind je hier. Het is afkomstig van http://www.waarschuwingsdienst.nl.

Als je computer onderdeel is van een botnet of als er andere vervelende software op je computer staat zoals spyware kun je dat o.a merken aan de volgende 9 symptomen:

 1. Van de ene op de andere dag is je computer erg traag, vooral de dingen die met Internet te maken hebben. Je computer heeft het heel druk (de lampjes knipperen druk en de harde schijf ratelt) maar toch gaat het allemaal niet vooruit.
 2. Regelmatig krijgt je allerlei vervelende schermpjes met reclame of foutmeldingen. Dit gebeurt als je je computer opstart, tijdens het werken of als je je computer een tijdje aan laat staan zonder hem te gebruiken.
 3. Je antivirus-programma geeft allerlei meldingen of wordt uitgeschakeld.
 4. Je krijgt een hoge rekening van je internetprovider omdat je veel upload- en/of download-verkeer hebt gebruikt, terwijl je dat helemaal niet gedaan hebt.
 5. De startpagina van je webbrowser is ineens veranderd.
  Er staan ineens nieuwe iconen op je bureaublad die je niet zelf geplaatst hebt.
 6. Er komen ongevraagd nieuwe toolbars in Internet Explorer.
 7. Als je een verkeerde url intoetst kom je voortaan op een pagina met reclame, wat eerst niet zo was.
 8. Je kennissen vertellen je dat ze besmette of rare email van je ontvangen.
 9. Er gebeuren allerlei rare dingen met je computer, je raakt de controle kwijt.

Als je een of twee van de bovenstaande symptomen herkent, zitten er waarschijnlijk indringers in je computer. Je kunt dan het beste zo snel mogelijk De PC Dokter inschakelen om je computer te beveiligen en schoon te maken. Het hoeft niet maar de kans bestaat helaas wel dat daarvoor de software op je pc opnieuw geïnstalleerd moet worden. Maar dit hangt grotendeels van de ernst van de besmetting af.

 

 

 

Welkom
Computer Problemen
Computerhulp
Beveiliging
Diagnose en reparatie
Optimaliseren en onderhoud
Hulp bij aanschaf
Remote Support
Tarief
Algemene voorwaarden
Gratis Software
Links

Hoe is uw computer beveiliging?

computer beveiliging

Draadloze netwerk onbeveiligd

Een ander groot onnodig risico lopen de computer gebruikers die hun draadloze netwerk niet beveiligen. Dit blijkt uit een recente steekproef in de regio Leeuwarden. Van de 200 gevonden netwerken in Leeuwarden, Drachten en Franeker bleken er ruim 90 niet of onvoldoende beveiligd. Van de gebruikers die wel beveiligd zijn heeft een groot gedeelte de standaard router wachtwoorden niet veranderd. En dat is hetzelfde als niet beveiligen. Het draadloos internetten door het hele huis wordt steeds populaider. De hardware hiervoor (een draadloze router en een draadloze netwerkkaart) wordt steeds goedkoper en een draadloos netwerk is voor veel mensen vrij makkelijk te installeren. Maar ondanks dat een draadloos netwerk eenvoudig te beveiligen is, laten veel gebruikers dit achterwegen. Vaak is men is blij dat het draadloze netwerk functioneert en denkt dan te makkelijk over de beveiliging. Het risico is echter aanzienlijk. Niet alleen kunnen de buren gratis van je Internet genieten maar ook de kwaadwillende personen kunnen het netwerk aanmelden bij het al eerder genoemde zombienetwerk en misbruiken voor het versturen van spam of het downloaden van zaken die het daglicht niet verdragen.

Gearresteerd voor gebruik WiFi

Deze activiteiten zijn terug te voeren op het internetadres van de eigenaar van het draadloze netwerk.' Het zogenaamde IP adres dit IP adres is terug te herleiden naar het huisadres van de eigenaar van het misbruikte netwerk. Voelt u de bui al hangen? U en niemand anders is verantwoordelijk voor wat er op uw netwerk gebeurd. Dus ook de persoon die een site bezoekt met illigale content en dat op uw op uw netwerk doet. Dit alles is terug te leiden naar uw huis adres. En er lopen inmiddels al wat strafzaken in Duitsland en het zal niet lang duren voor dat het in Nederland zover is. In het voorbeeld gegeven situatie is het is voor een "Hacker" vrij gemakkelijk om op je computer in te breken. Bedenk daarbij zelf maar welke gevoelige informatie er op je computer staat die alleen voor jouw ogen bestemd is. Maar voor een beetje hacker dus wel te achterhalen is.

Tenslotte, Is uw computer besmet met een virus, spyware of andere Malware?

Dit zijn de grootste gevaren waar je tegenwoordig op de elektronische snelweg tegen aan loopt. Veel mensen weten het maar zien ze het gevaar niet in. Tot dat het te laat is. We komen het regelmatig tegen. Er word makkelijk over gedacht. En toch zou de beveiliging van je PC net zo vanzelfsprekend moeten zijn als dat je de deuren en ramen sluit als je van huis gaat. Of je sleutel uit het contactslot van je auto halen als je uitstapt. U wilt toch ook gewoon uw PC kunnen gebruiken waarvoor hij bedoeld is en niet tegen allerlei vreemde toestanden aanlopen die u ergernis, tijd of geld kosten? Met bovenstaand verhaal is het niet de bedoeling om u bang te maken maar toch een beetje alert. Want het Internet zit vol met gevaren. Mocht u nu toch de indruk hebben dat uw computer besmet is of u heeft een draadloos netwerk wat geen goede beveiliging heeft aarzel dan niet om contact op te nemen. Vergeet niet dat uw computer niet zomaar een machine is. Maar een apparaat waar veel van uw prive gegevens op staan die alleen u aangaan. En je prive bescherm je en sluit je af voor mensen die niet het goede met u voor hebben. Bel voor een vrijblijvende offerte of afspraak zodat wij bij u langs kunnen komen en u van advies kunnen dienen aangaande uw computer beveiliging. Tot ziens bij u thuis!

 

 

Windows niet legitiem?
PC Dokter