microsoft geregistreerde partner
standaard wachtwoord router veranderenSSID verbergen
Technews

Antivirus en Spyware

MAC-adressen filterenssid ontzichtbaar
Welkom
Computer Problemen
Computerhulp
Beveiliging
Contact
Diagnose en reparatie
Optimaliseren en onderhoud
Hulp bij aanschaf
Remote Support
Tarief
Algemene voorwaarden
Gratis Software
Links
Windows niet legitiem?

Aanbieding

Als we over de beveiliging van ons draadloze netwerk praten doen we dat natuurlijk in eerste instantie over de versleuteling. Zoals uitgelegd op de pagina hiervoor. Maar er zijn nog een aantal andere punten waar we rekening mee kunnen en moeten houden willen we ons netwerk goed beveiligen.

1. Het standaard wachtwoord van onze router moet veranderen anders heeft het nog niet zoveel zin om het draadloze netwerk een WEP of WPA beveiliging mee te geven..

 

 

 

 

2. Het SSID (de naam die we aan ons netwerk geven) kunnen we ook nog wat mee doen. We kunnen de router zo instellen dat alleen onze netwerkkaart zijn eigen netwerk ziet. Het netwerk blijft voor de buren of mensen die aan het zogenaamde war-driven doen ontzichtbaar en verborgen. Over wat het SSID eigenlijk is kan je terugvinden in het hoofdstuk computertermen van deze website.

3. Als laatste kunnen we ook nog onze MAC-adressen filteren. Zodat onze router alleen toegang geeft aan een bepaald door jou ingesteld MAC-adres. Ook het MAC-adres kan je terugvinden in het hoofdstuk computertermen van deze website. We beginnen met het aanzetten van de WEP encryptie.

SSID verbergen en MAC-adressen filteren

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Linksys draadloze Router
Draadloze netwerkkaart
Linksys Router WRT54GS
Linksys netwerkkaart WPC54GS