microsoft geregistreerde partner
pc-dokter
WEPBeveiligen
Technews

Antivirus en Spyware

WPA 2
Welkom
Computer Problemen
Computerhulp
Beveiliging
Contact
Diagnose en reparatie
Optimaliseren en onderhoud
Hulp bij aanschaf
Remote Support
Tarief
Algemene voorwaarden
Gratis Software
Links
Windows niet legitiem?

Aanbieding


Een draadloos netwerk beveilig je met een Encryptie-algoritme, een mooi woord voor versleuteling. Dit Encryptie-algoritme zorgt ervoor dat de data pakketjes die zich over het draadloze netwerk bewegen beschermd zijn. Dit gebeurd door een zogenaamde sleutel. Wie de sleutel heeft zit goed en doet mee. En mag de betreffende data bestuderen en bewerken. Alle routers zijn tegenwoordig standaard in het bezit van encryptie. De door ons behandelde router, de Linksys WRT54GS heeft er drie. Zijnde encryptie-algoritmes: 128-bits WEP, 64-bit WEP en de sterkere WPA encryptie methode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WEP staat voor wired equivalent privacy. Dit is alweer de oude manier van beveiligen van een draadloos Wi-Fi netwerk. Als het even kon zou ik het niet meer gebruiken. Iets is beter dan niets maar als je WPA tot je beschikking hebt adviseer ik toch te gaan voor WPA. WEP komt voor in verschillende bit lengtes normaal gesproken 64 bit en 128 bit. Als je geen keus hebt. En deze beveiliging moet gaan gebruiken, ga dan voor het hoogste aantal bits. Er is geen reden meer om de kleinere lengte te gaan gebruiken.

WPA encryptie

WPA staat voor Wi-Fi Protected Access en is over het algemeen een goede veilige keus voor de meeste gebruikers op dit moment. Als je router WPA ondersteund en je gebruikt Servicepack 3 dan is dit een uitstekende keus voor de beveiliging van je draadloze netwerk.

Maar zoals altijd is er baas boven baas. Namelijk WPA2. WPA2 is de nieuwste versie van Wi-Fi protected access en staat bekend om zijn zeer goede veiligheid. WPA2 wordt veel gebruikt bij de beveiliging van bedrijven. Als hackers bij WPA encryptie al doorrijden dan doen ze dit zeker bij WPA2. Dus heb je de beschikking over deze encryptie zal ik deze zeker gaan gebruiken.

Op de volgende pagina's leg ik uit. Hoe het instellen van WEP en WPA2 op de WRT54GS draadloze router in zijn werk gaat. En ik ga wat dieper in op WPA encryptie en wat het nou precies inhoud.

Beveiligen met WEP of WPA 2

WEP encryptie

Servicepack 3
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7