microsoft geregistreerde partner
Contact
Technews

Aanbieding

Welkom
Computer Problemen
Computerhulp
Beveiliging

Antivirus en Spyware

Diagnose en reparatie
Optimaliseren en onderhoud
Hulp bij aanschaf
Remote Support
Tarief
Algemene voorwaarden
Gratis Software
Links
Windows niet legitiem?
Laatst gewijzigd:29 januari 2006
Computertermen

 

Computer woordenlijst I

 

 

ICQ:
Dit staat voor "I Seek You", ofwel in het Nederlands "Ik Zoek Jou". ICQ is software om via het internet contact te leggen met andere ICQ-gebruikers.

IRC:
Dit staat voor "Internet Relay Chat", dit is een internetprotocol dat gebruikt wordt om te chatten. Bijna alle chatboxen gebruiken IRC.

ISDN:
Dit komt van "Intergrated Services Digital Network". Dit is een mogelijkheid om ook op het Internet te gaan, net zoals de gewone modem, kabel of ADSL. Dit is echter een technologie die vrijwel niet meer wordt gebruikt voor Internet (te duur ten opzichte van kabel of ADSL terwijl de snelheid veel trager is).

Importeren:
Zie exporteren

IMU:
Dit is een advertentie, hetzelfde als een banner maar een ander formaat. Deze is namelijk een vierkant waarbij de breedte dezelfde blijft als de banner, en de hoogte even groot wordt als de breedte. Dit is een van de grootste advertenties die kunnen voorkomen op een normale website.

Inkjetprinter:
Dit is een printer die tekst en afbeeldingen afdrukt door onder hoge druk miniscule inktdruppeltjes op een vel papier te spuiten. Doordat dit perfect wordt uitgevoerd, vormen al deze miniscule inktdruppeltjes uw afbeeldingen en tekst. Indien de printer gebruik maakt van verschillende kleuren, kan deze combinatie van miniscule inktdruppeltjes in verschillende kleuren ook kleurenafbeeldingen en foto's vormen.

Internet:
Internet (ook wel het Net of het web genoemd) is een netwerk van vele miljoenen computernetwerken over de hele wereld. Met behulp van servers, providers en browsers kan er informatie uitgewiseld worden op het Internet. Op het Internet zitten vele honderden miljoenen mensen.

IP-adres:
Je informatie, die je wilt uitwisselen tussen twee computers, vertrekt en komt aan bij het IP-adres van je netwerkkaart. Het IP protocol laat gegevenspakketten naar hun bestemming "reizen" via verschillende netwerken die deel uitmaken van het Internet. Dit is dus om je te herkennen. Als je een opdracht stuurt naar een website om een bepaalde pagina te bezoeken, geef je je eigen IP adres mee aan die website. De website gaat vervolgens alle gegevens versturen met als ontvanger jou IP adres. Dankzij de goede structuur van Internet komt deze informatie bliksemsnel bij jou terecht.

 

Computer woordenlijst J

 

Java:
Java is een programmeertaal waarmee programmaatjes worden vervaardigd die onder meer in webpagina's kunnen worden opgenomen. Deze maakt het mogelijk om dingen te maken of dingen te laten gebeuren die met gewone html niet mogelijk zijn.
Je ziet het niet altijd, maar het is er wel. Doordat de makers van website's de perfecte combinatie maken tussen html en Java zorgen zij ervoor dat er veel mogelijkheden zijn en goede gebruiksvriendelijkheid is.

Jpg:
Dit is de afkorting van JPEG. Dit staat voor "Joint Photographic Experts Group". Dit is een techniek om foto's via een speciale compressie te verkleinen. Het idee hierachter is dat men minder informatie gaat opslaan, terwijl wij als mensen die niet echt merken. Dit heeft men kunnen doen door uitgebreide studie van het oog en onze hersenen. Bepaalde contrasten, kleurovergangen en dergelijke nemen wij niet waar, zodat men dit ook niet hoeft op te slaan.
Dit formaat wordt zeer veel gebruikt bij foto's en andere afbeeldingen en wordt zeer frequent gebruikt op het Internet vanwege de kleine opslaggrootte.

Junkmail:
Zie spam

 

Index